Millenáris Széllkapu Park Függőkert

A park területén létesült függőkert bejárható építményének megjelenését a növényzet évszakonkénti változása határozza meg. A 4500 m²-es előnevelt növényzettel borított installáció Közép-Európa legnagyobb ilyen jellegű létesítménye. A 230 m hosszú és 19,3 m magas szerkezet biztosítja a Millenáris és a Széllkapu parkrészek közötti akadálymentes kapcsolatot, lezárja a park déli oldalát, miközben a szomszédos Mammut bevásárlóközpontot is takarja. A növények közvetlenül sodronyhálóra való előnevelése 18 hónapig tartott, a kész elemek helyszíni behelyezése különleges formájuk és egyedi méretük miatt a kivitelezés legnagyobb kihívását jelentette.

Ez a projekt igazán kedves a számunkra, hiszen a négyemeletes függőkert tervezése és kivitelezése a Green Wall Design Kft. megszületésének kezdetét is jelentette. A gördülékeny és eredményes közös munka Balogh Andrea és Majoros Csaba tervezők, Czérna Zoltán kivitelező és Szentkirályi-Tóth Ferenc zöldhomlokzatépítő között alapozta meg a további együttműködést.

Megvalósulás éve:
2019-2020

Zöldhomlokzat mérete:
~ 4500 m2

Felhasznált zöldhomlokzat típus:
talajkapcsolatos és ültetőládába telepített, rozsdamentes acélhálóra előnevelt

Felhasznált növényfajok:
borostyán, közönséges, tapadó és repkény vadszőlők, parti szőlő, lilaakác, kopasz kivi, pipavirágú farkasalma, kúszó hortenzia, japánlonc, hegyi iszalag, ötlevelű akébia, keleti fafojtó